NEXT EDITION

 

 

SATURDAY 6 TH OF MAY 2017

FACEBOOK: http://www.facebook.com/events/676148452541418/
MORE INFO SOON COME

ROUTE

Openbaar vervoer
Bus 1, 13 en Tram 4 en 24 hebben een halte op wandelafstand van Zappa. Plan hier je route.
Treinstation Antwerpen Zuid is ook op wandelafstand. Plan hier je route met de trein.
Fiets
Zappa ligt vlak naast de ring rond Antwerpen, op fietsafstand van het centrum. Zappa voorziet een ruime fietsenstalling.
Auto
Voor wie van de Antwerpse Ring komt:  neem de afrit vlakbij afrit 5a-Het Zuid richting Hoboken. Sla rechtsaf op de R10, daarna rechtsaf op de N148. Zappa ligt na 1 km op de rechterkant. (achter sporthal PLAYERS)
Vanuit Brussel of de A12 volg je richting Ring Antwerpen/Brugge/Gent/Haven 1000-2000/Antwerpen Centrum. Volg richting Singel, daarna rechtsaf slaan op de R10 richting Hoboken. Daarna rechtsaf op de N148, Zappa ligt na 1 km op de rechterkant.
Er is ruim parkeerplaats op de site rond Zappa.

INFO

DUB ontstond uit de creativiteit van enkele reggaeproducers en -artiesten, o.a. King Tubby en Lee "Scratch" Perry (foto). Ze gebruikten de instrumentale versies van reggaeplaatjes, voegden 'samples' en allerlei effecten toe en een toaster, deejay of MC maakt het compleet. Wat oorspronkelijk als “remixen” werd beschouwd, groeide uit tot een genre op zich.
Reportage "Dub Echoes"
Documentaire BelDub (Dub in België)

SOUNDSYSTEMS namen de plaats van livebands in op feesten in Jamaica begin jaren '60. Jamaicanen introduceerden deze dj-booth of 'discobar' avant la lettre over heel de wereld. Rootsreggae- of dub-soundsystems bestaan nog steeds en worden doorgaans door fans zelf gebouwd, ver weg van de professionele geluidsfirma's. IONYOUTH SOUNDSYSTEM (foto) is één van de grootste in België en speelde heel de nacht op de eerste editie. Voor deze editie verwachten we BLACKBOARD JUNGLE SOUNDSYSTEM uit Frankrijk!

ABA SHANTI I (UK) is samen met Jah Shaka één van de pioniers van het genre. Aba draait al meer dan 30 jaar mee. Hij werd in 1993 verkozen tot DJ van het jaar door DJ-magazine. Daarvoor was hij ook al MC bij Jah Tubbys Soundsystem. Sinds 1993 is hij ook resident op Nothing Hill Carnival in London, daarna ook op Leicester Carnival en natuurlijk kan hij op de University of Dub in London als mede-oprichter niet ontbreken. In ons land zag u hem misschien ook al eens op Geel, Reggaebus of Dour... Voor zover wij weten, is dit zijn eerste keer in Antwerpen ;-) Zuivere roots en diepe bassen brengen de zaal ongetwijfeld in trance!
WEBSITE

BLACKBOARD JUNGLE SOUNDSYSTEM (FR) is de soundsystem waar heel de nacht op gespeeld zal worden. Door zowel Blackboard zelf, als Aba Shanti-I. Deze Franse soundsystem zag het licht in 1994 met een gelijknamige radioshow in Rouen. Enkele jaren later bouwden ze hun eigen soundsystem en ondertussen kunnen ze in totaal 30 kilowatt neerzetten! Het systeem werd geïnspireerd op de grote voorbeelden uit de UK zoals Jah Shaka en jawel, Aba Shanti-I. Blackboard is ondertussen een vaste waarde op vele internationale festivals (Dour, Reggaebus, Garance, Geel, Rototom) en dances (Dubclub Paris, University fo Dub London, etc). Ook zij doen een eerste keer Antwerpen aan.
WEBSITE

PARTNERS

Dub it! is a co-production of Roots & Culture and Music Got Soul

PREVIOUS EDITIONS